Projecten en Evenementen in Nederland

De registratie van nieuwe medicijnen is nu sneller

Samen met vier andere organisaties wil TNO een nieuwe gevoelige AMS (Accelerator Mass Spectrometer) ontwikkelen voor de algemene opsporing van drugsamenstellingen in menselijke matrices. Hierdoor kan het ontwikkelingsproces van medicatie aanzienlijk worden versneld.

Op dit moment wordt dit nog gedaan door middel van een 14C label wat erg veel tijd en geld kost om uit te voeren. Als een klein moleculair medicijn moet worden geregistreerd moet kunnen worden aangetoond dat de werking van het geneesmiddel volledig duidelijk is. Voor sommige medicatie is dit echter niet nodig en kan deze nieuwe techniek, zonder label, een uitkomst bieden. Registratie zal sneller zijn en minder geld kosten en dit kan soms wel een jaar schelen. Als het project succesvol blijkt te zijn, kan dit leiden tot een algemene methode die kan worden gebruikt in klinische onderzoeken en die volledig voldoet aan de Europese richtlijnen.

Het verbeteren van de ontwikkeling van de Vero Cel vaccinatie

Vaccinaties maken een belangrijk deel uit van de volksgezondheid, maar helaas zijn deze vaak erg duur en moeilijk beschikbaar. Hierdoor kan een groot gedeelte van de wereld deze vaccinatiemedicijnen niet betalen en blijven mensen daar onbeschermd. Intravacc wil deze goedkoper maken door proteïnen in de cellen van de bacteriën te ontcijferen, waardoor meer bekend zal worden over de manier waarop ze zich vermenigvuldigen. Met deze informatie kunnen nieuwe Vero Cel vaccinaties worden ontwikkeld die wel betaalbaar zijn.

Biotech evenement in Nederland

In Nederland zijn op dit moment meer dan 600 bedrijven bezig met het ontwikkelen van technologieën die patiënten en dokters kunnen helpen bij het vinden en behandelen van ziektes. Dit is in Nederland een grote sector die biljoenen Euro’s per jaar aantrekt. Op het HollandBIO Nederlands Biotech evenement van 9 juni 2017 komen de grootste bedrijven bij elkaar om te laten zien waar ze mee bezig zijn. Je kunt hier leren van de marktleiders en experts, kunt deelnemen aan workshops en je eigen skills verbeteren en kunt deze kennis gebruiken om je bedrijf een opkikker te geven en beter te presteren.

ˆ Back To Top